Varukorg
0 artiklar
Summa: 0 kr

Kurser: 
Just nu har vi inga kurser inplanerade.

Knit-Along
Nu stickar vi sjalen Julros, vantarna Polka Dot och Zebrasockorna. Gå med i våran Knit-Along på Facebook här!

YlloTylls Stick-Café
Kom och sitt ner en stund, ta en kopp kaffe eller te och sticka/virka tillsammans med oss! Fika köper man på plats, i övrigt är det helt gratis.
Vi ses på Sandys, Vaksalagatan 7 (intill TGR och Ohlssons Tyger).
Onsdagar kl. 18-20 (Drop-in, bord är reserverat åt oss ca kl. 17.30-20.30)

Den första onsdagen i månaden kör vi lite prova på-kväll för de som vill. Vi testar nya tekniker, verktyg och material.

Prova på-kväll 7:e februari- Vi testar olika hälar!
Vill du sticka sockar men bävar för det där oundvikliga mittenpartiet? Kan du sticka sockor i sömnen och vill gärna testa några nya varianter? Nu demonstrerar vi 4 olika hälar:

- Klassisk häl: Vår vanligaste häl som stickas med en så kallad häl-lapp och där man sedan plockar upp nya maskor på sidorna om denna lapp.
- Förstärkt häl: Samma konstruktion som den klassiska hälen, men här stickas häl-lappen i en speciell struktur som gör att hälen blir extra slitstark
- Häl med förkortade varv/Timglashäl: Den här hälen får vi bekanta oss med i YlloTyll-mönstret Zebrasockor. Här formas hälen i två sektioner vilket ger en socka som behåller samma maskantal även efter att hälen är klar (se bild)
- Istickshäl: Även kallas "Afterthought Heel" ( = eftertänkt häl). Här stickas hälens maskor på en kontrasttråd och du stickar klart resten av sockan innan det är dags att plocka upp maskor och sticka hälen. Ger en häl som till utseendet påminner om den på bild. En stor fördel med denna häl är att det är lätt att repa upp och sticka en ny om den skulle bli alltför sliten.

Mer information kommer för er som vill testa någon/några av dessa hälar och därmed hinna sticka en provsocka eller sticka fram till hälen på den socka ni stickar på.


För Medlemmar
Just nu har vi inget medlemsevent inplanerat.
 
YlloTyll  |  Bredgränd 7C  |  753 20 Uppsala  |  Tel: 018 - 1051 90  |  info(a)yllotyll.com  |  Org.nr: 916512-3945