Om Yllotyll

Yllotyll är en butik och webbshop för kreativa människor som är fylld med garn, färg och form. Vår första butik öppnade 1985 och låg på Hjalmar Brantingsgatan 22 i Uppsala.

Garnbutik i hjärtat av Uppsala

Sedan 1995 har butiken legat i Uppsalas centrum vid Vårfrutorget på Bredgränd endast några minuter från centralstationen och alldeles i närheten av galleriorna Svava och Forum. Här trivs vi bra i vår lilla butik med högt i tak där man kan se både oss i personalen och våra kunder klättra på stegar för att nå alla garner. Från början packade vi våra webbshopordrar här i butiken men sedan 2013 har vi webbshoppen i egna lokaler där vi packar och skickar iväg härliga mjuka garnpaket alla vardagar.

Något för alla

Butiken är fylld med garner från när och fjärran, allt från lyxiga fibrer till klassiska basgarner. Vi har ett brett sortiment av tillbehör som stickor, virknålar, knappar och andra viktiga småsaker som markörer, nålar och måttband mm.

Naturmaterial som inriktning

Sedan starten har vår inriktning varit naturmaterial och i många år har Yllotyll haft ett eget lingarn i två grovlekar som tillverkas av Holma Hälsingland. Vi som jobbar på Yllotyll jobbar aktivt med att erbjuda våra kunder ett intressant och gediget sortiment och vi försöker hålla oss uppdaterade vad som efterfrågas av er kunder. Har du förslag på hur Yllotylls sortiment kan bli ännu bättre tar vi tacksamt emot tips och idéer.

Sedan starten har vi jobbat med att ta fram egna Yllotyll modeller för barn och vuxna. Plagg och accessoarer som både kan vara lekfulla och trendiga men framförallt ofta enkla, klassiska och tidlösa.