Leveransvillkor

Orderbekräftelse

När vi mottagit din beställning skickas det inom kort ut en orderbekräftelse till din e-post. Där finns information om din beställning. Kontrollera alltid din bekräftelse och kontakta kundtjänst om det är något som inte stämmer.

Önskar du ändra en order i efterhand? Kontakta kundtjänst via mail på info@yllotyll.com eller telefon 018-105190 (12:00 – 16:00) med din fråga så ser vi om vi kan hjälpa dig. Vi kan endast göra ändringar i ordrar som ännu inte hunnit börja behandlats.

Hanteringstider

Vi behandlar din order så snabbt som möjligt. Det är bra att tänka på att under högsäsong (höst/vinter) så blir hanteringstiderna förlängda. Saker som kan fördröja leverans av din beställning är saker såsom felaktigt lagersaldo eller om vi har olika färgbad på nystan. I detta fall meddelar vi dig detta, oftast via sms.

Saknar du din beställning och har inte ha fått någon uppdatering av oss efter att en vecka gått sedan orderdatum, kontakta oss så kikar vi på vad som kan ha hänt.

Leveranssätt

PostNord Varubrev tar 1-3 arbetsdagar från dess att det skickats, och är spårbart. Har du PostNord-appen dyker det automatiskt upp där. Önskar du få ditt Försändelse-ID, kontakta oss. Leveransen kommer direkt till din brevlåda om den får plats, annars hängs det på din ytterdörr. Du får avisering om detta till det mobilnummer du angav vid beställning.

DHL-servicepoint skickas till ditt närmsta DHL-ombud. Leveransen tar 1-3 arbetsdagar från dess att det skickats, och är spårbart hela vägen. Har du appen Mina Paket dyker det automatiskt upp där. Önskar du få ditt Försändelse-ID, kontakta oss.

Early Bird levererar direkt till din brevlåda om det får plats, annars lämnar brevbäraren det vid dörren. Leverans sker tidigt, samtidigt som morgontidningarna delas ut. Leveranstiden är vanligtvis 1-2 arbetsdagar från dess att det skickats.

Hämta hos Yllotyll

Du kan välja att hämta din beställning i vår butik eller på vårt webblager.

Butiken finns på Bredgränd 7C, 75320 Uppsala. Vi har öppet vanligtvis mellan 11:00 – 18:00 på vardagar och 11:00 – 16:00 på lördagar (söndagar stängt). För avvikande öppettider, klicka här.

Webblagret finns på adressen Stålgatan 8, 75450 Uppsala. Dit är du välkommen att hämta upp din beställning, helgfria vardagar klockan 10:00 – 12:00 och 13:00 – 16:00. Notera att vi har lunchstängt mellan 12:00 – 13:00.

Din order ska vara betald och klar när den hämtas. Direkt efter lagd beställning får du en orderbekräftelse. Sen får du ett mail när din order finns redo att hämta. Den ligger då undanlagd på ditt efternamn i 7 dagar.

Dröjsmål i leverans

Även om vi gör vårt yttersta för att leverera det som har blivit beställt i utlovad tid kan det bli fel. Saknar du din beställning och har inte ha fått någon uppdatering av oss efter att en vecka gått sedan orderdatum, kontakta oss så kikar vi på vad som kan ha hänt. Om du vill annullera en försenad vara, vänligen kontakta kundtjänst. Vi kontaktar dig om leveransen av någon anledning blir försenad.

Ibland händer det att någon av de varor som du beställt inte finns i lager och blir restnoterad. Det skickas då ett sms eller mail till dig inom 1-3 dagar. Kontakta oss om du vill annullera din restnotering eller om du har frågor kring leveranstider och liknande.

Betalningsvillkor

Dessa allmänna villkor är tillämpliga på alla de avtal som du sluter på Yllotyll. Genom att beställa varor på Yllotyll accepterar du de allmänna villkoren. Avtalet upprättas samtidigt som din beställning accepteras. Enligt lag måste du vara över 18 år för att få göra en kortbetalning i vår webbshop.

Vid beställning hos kundtjänst lägger vi en beställning åt dig. Av säkerhetsskäl accepterar vi endast Swish-betalning eller faktura* (* om du sedan tidigare är kund hos vår betalpartner Svea).

Rea och erbjudanden

Kampanjpriser på varor gäller så långt lagret räcker. Yllotyll reserverar sig mot eventuell slutförsäljning eller att det kan resultera i delleveranser.

Ej uthämtade paket

För alla paket som inte hämtas ut hos postombud debiteras en avgift på 150 SEK. Avgiften motsvarar kostnaderna för expeditionsavgift, returfrakt och hantering. Betalningsvillkor är 30 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift på 50 SEK samt dröjsmålränta och ev. inkassokostnader. Om du ångrat dig när paketet har skickats från oss måste du hämta ut paketet på ditt utlämningsställe och skicka tillbaka det till oss. Om paketet inte hämtas ut blir det automatiskt registrerat som ej uthämtat och debiteras därefter.

Hämta i Butik-ordrar som ej hämtats inom utsatt tid makuleras, och återbetalning görs.

Priser

Alla priser på Yllotyll är angivna i SEK, inklusive moms. På alla beställningar som skickas tillkommer en fraktavgift.

SVEA Checkout

Betala med bara ett klick via Swish, kort eller faktura med SVEAs checkoutlösning. Vid faktura gäller ingen fakturaavgift och du har 14 dagar på dig att betala. Fakturan kommer till din e-post så fort din beställning skickats från oss. Betalar du med kort har du valet att spara din kortinformation säkert för smidigare behandling vid framtida köp.

Swish

Som en del i SVEA Checkout kan du även betala med Swish, en enkel och säker betallösning utan avgift. Skriv in dina uppgifter och slutför köpet så godkänner du därfefter betalningen direkt i din mobil. Vi får sedan din order till oss och skickar din beställning snarast.

Retur, öppet köp och bytesrätt

Vi har öppet köp i 30 dagar från att du mottagit varan, förutsatt att den är oanvänd och returneras i oskadat skick. För överblivna nystan kan du få tillgodo, inom 4 månader.

Alla etiketter och/eller banderoller ska finnas kvar på varorna. Alla varor som skickas tillbaka måste vara packade i påse eller kartong.

Observera att öppet köp ej gäller utgående artiklar* eller mönster. Här kan du istället nyttja ångerrätten (inom 14 dagar) för att få tillgodo.
* Om detta framgått på kvitto / orderbekräftelse vid köpet

Du kan antingen returnera själv till vår adress eller så kan du köpa en retursedel (39kr) som du får skriva ut och använder vid din retur. Du kan även välja att returnera din order i vår butik i Uppsala, då får du fylla i en returblankett som skickas till webblagret ihop med din retur. Återbetalning sker sedan när webblagret har mottagit och behandlat din retur, inom 30 dagar från returdatum.

För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick. Varan bör förpackas väl, lämpligen i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör. Transportskador som beror på grund av bristfällig emballering debiteras dig som kund.

Vi ser gärna att du uppger orsak till returen samt returnerar varan tillsammans med orderbekräftelsen, detta påskyndar hanteringen utav din retur. Om du returnerar utan våra retursedlar, var noga med att även ange avsändaradress.

Yllotyll åtar sig inget ansvar för transportskador till följd av dålig emballering vid retur.
Om du vill byta något på din order måste du själv göra en ny order via yllotyll.com. Vid byte, retur eller reklamation går vi efter Konsumentverkets regler för e-handel.

Ångerfrist och meddelande

Vår målsättning är att du ska bli nöjd med den vara eller de varor du köper hos oss. Handlar du från Yllotyll eller genom vår kundtjänst har du därför enligt distans och hemförsäljningslagen rätt att ångra ditt köp inom 30 dagar från att du har tagit emot den. Du måste dock meddela vår kundtjänst detta, på info@yllotyll.com eller vår telefon 018-105190.

För att snabbare kunna hantera ditt ärende ber vi dig uppge följande information:

  • ordernummer
  • datum
  • titel på de produkter du vill returnera.

Vi ber dig observera att det inte betraktas som ett utnyttjande av ångerrätten att inte hämta ut ett paket hos postombud, eller att inte ta emot en leverans.

Återbetalning

Återbetalning för en returnerad vara betalas tillbaka till kundens konto inom 30dagar. Om du har betalat via kort eller faktura så återför vi pengarna till ditt konto eller om du har betalat via Swish så görs återbetalningen via dem.

Reservationer

Yllotyll reserverar sig för slutförsäljning samt att varor kan utgå ur sortimentet. Vi kan inte garantera att alla bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. Vi reserverar oss även för eventuella tryckfel på denna hemsida.

Yllotyll förbehåller sig rätten att justera priser och eventuella prisfel.

Force majeure

Yllotyll är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse enligt detta avtal, om underlåtenheten har sin grund i befriande omständighet enligt nedan och omständigheten förhindrar, försvårar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet skall anses bl.a. myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand, översvämning, sabotage, olyckshändelse av större omfattning eller annan typ av naturkatastrof. I force majeure ingår myndighets beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t.ex. restriktioner i indikation, varningstexter, försäljningsförbud etc, onormal nedgång i marknaden samt om bolaget utsetts för kriminell aktivitet som påverkar verksamheten.

Lagen om distanshandel

Yllotyll följer lagen om distanshandel. Läs mer här.

Tvist

Vid eventuell tvist kommer Yllotyll att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Företagsuppgifter

Yllotyll AB, Bredgränd 7C, 75320 Uppsala

Telefon support: 018-10 51 90

E-post: info@yllotyll.com

Vårt organisationsnummer är 559280-5088.

Vår kundtjänst är öppen helgfria vardagar mellan klockan 10:00 – 12:00 och 13:00 – 16:00. Notera att vi har lunchstängt mellan 12:00 – 13:00.

Portotabell

Observera att viktgränserna är inklusive emballage.

ViktVarubrevMyPackDHL
0-50g19:-
50-100g29:-
100-500g39:-69:-59:-
500g-1kg39:-79:-59:-
1-2kg39:-89:-59:-
2-3kg89:-59:-
> 2kg119:-59:-

Fraktkostnaden för utrikesbeställningar är 149:-