Järbo

Järbo, tidigare känt som Järbo Garn, är ett svenskt företag som specialiserar sig på att tillverka och sälja garn och sticktillbehör. Företaget grundades 1890 i den lilla orten Järbo utanför Sandviken och har en lång tradition av att erbjuda högkvalitativa garnprodukter. Vi erbjuder ett brett sortiment av ullgarn från Järbo, bland annat med ull från svenska gårdar, Här hittar du garner blandade med bomull och förstärkta med nylon likväl som helt obehandlad ull, anpassade för olika typer av stick- och virkprojekt. Järbo är kända för sina färgglada och hållbara garner, vilket gör dem populära bland både nybörjare och mer erfarna hantverkare. Företaget satsar även på hållbarhet och miljövänliga produktionsmetoder. Se hela vårt sortiment nedan.

Filter

Material
Grovlek
Antal trådar
Masktäthet
Svårighetsgrad
Stil
Designer
Garn
Plaggtyp
Övervidd
Kollektion
Märkning
Pris

Visar 1–28 av 160 resultat

Järbo Garn

En av Järbos mest populära produkter är Raggi, som är ett riktigt klassiskt raggsocksgarn. Järbo erbjuder bland annat flera olika typer av sockgarner under märkena Raggi, Junior Raggi och Merino Raggi  som alla är anpassade för specifika ändamål och användningar. Dessa garn är designade för olika typer av stickprojekt beroende på önskad tjocklek och användningsområde.

Järbo mönster

Vi har även ett stort utbud av gratis mönster från Järbo, både för barn, herr och dam. Det finns även projekt med olika svårighetsgrad som passar olika årstider.

Köp Järbogarn hos Yllotyll

Det är lätt att förstå varför garner från Järbo är bland Sveriges mest populära. Vår webbutik är öppen dygnet runt så att du kan handla när det passar dig – klicka hem ditt Järbogarn redan idag!

Kontakta oss

Har du frågor om våra Järboprodukter, se vanliga frågor och svar nedan. Tveka inte att kontakta vår kundtjänst om du fortfarande behöver hjälp med något!

 

 

Var tillverkas Järbo garn?

Tillverkningen av Järbo Garn startade omkring 1890 i den lilla orten Järbo utanför Sandviken. Idag håller Järbo till i Gävle där de har sitt centrallager som skeppar garn till butiker och privatpersoner i Norden. Tillverkningen sker i bl.a. Sverige, Lettland och Italien.  Läs mer om exakt tillverkning på respektive produkt.

Var hittar man Järbo stickmönster?

Hos Yllotyll hittar du ett brett sortiment av mönster från Järbo, från vantar och mössor till kuddfodral, raggsockor och kläder för de minsta. Se hela sortimentet här.